Om LifeFlow
Hur många av oss har satt personliga mål som vi jobbar emot?
Är det inte konstigt att så många av oss går till jobbet varje dag och sliter utan att ha tänkt igenom vad det är vi vill uppnå med våra liv? LifeFlow innebär att man som en naturlig del av sin personliga planering siktar mot uppsatta mål och löpande reviderar sina mål så att man jobbar åt rätt håll.
Visst kan man säkert utforma sitt eget ramverk genom att läsa böcker, gå på seminarier och därefter form sin egen modell. Fördelen med LifeFlow är dock att ramverket är flexibelt men innehåller några huvudkomponenter som alla kan ha nytta av.
Är LifeFlow gjort för en viss typ av yrken eller personer som vill uppnå något speciellt?
Nej. LifeFlow har hittills anammats av personer med väldigt olika professionell och personlig bakgrund och med olika drivkrafter. Exempel på yrken är VD, utvecklingsingenjörer, ekonomichefer, laboratoriearbetare, forskare, programmerare, projektledare, etc. En del har sagt att de haft störst nytta med LifeFlow för att lyckas bättre på jobbet, medan andra istället lyckats uppnå personliga mål (gå ner i vikt, starta en egen modeblogg, spendera mer tid med familjen, etc.)
LifeFlow är för alla som vill uppnå bättre balans i livet och prestera bättre!
”Den som inte har några egna mål är för evigt dömd att jobba mot att uppnå andras mål.”Longfellow
Historik
Grunden till LifeFlow föddes i Chicago 2006. Mattias Karls var på väg till jobbet och i lurarna hade han en seminarieserie med produktivitetsgurun David Allen. Mattias blev väldigt inspirerad och startade att försöka implementera ramverket ”Getting Things Done/GTD” på sitt arbete som affärsutvecklingskonsult. Det visade sig dock ganska snart att ramverket var väldigt omfattande och tekniskt, vilket innebär att det krävs väldigt mycket initial tid för att komma igång och därefter väldigt god disciplin för att få systemet att fungera i praktiken.
Principerna med ett ramverk för hur man skall hantera en komplex livssituation var dock rätt, men systemet var gjort för att passa en viss typ av människor.
Inspirerad och med fast beslutsamhet att utveckla något mer anpassat till ”vanliga” förhållande, började Mattias att sluka annan litteratur inom områdena time management, produktivitet, etc.
Många gurus på området har mycket klokt att bidra med, men ingen har tagit fram ett ramverk som är lätt att komma igång med. Exempelvis har David Allen mycket kloka lösningar när det gäller att jobba med ”next action” och att ”fånga alla lösa trådar”. Stephen Covey har bra tänk runt ”MITs” och ”Big Rocks”, och Leo Baubauta beskriver många intressanta aspekter i ”Zen to Done”.
Mattias började med att plocka russinen ur gurunas kakor och efter en tid hade ett helt nytt ramverk tagit form – LifeFlow.